Brudslöja till bröllopet

Brudslöjans tradition var att den skulle täcka brudens ansikte och när paret var gifta, lyftes slöjan bort och bruden kunde kyssas.

Men idag, är det nog sällan någon som täcker ansiktet innan vigseln utan idag är det mer ett glamoröst och vackert komplement till brudklänningen. Det finns slöjor i alla möjliga modeller, allt från superlånga, till mitt emellan till korta.

Ur mitt perspektiv som fotograf älskar jag så klart slöjor! Slöjor skapar alltid något mer i bilden och man kan "använda" den på olika sätt men det är inte alltid den är så samarbetsvillig! :)

brudslöja under porträtt
behind the scene vid bröllopsfotografering

Fotografering vid Fridhem

När jag fotograferade Malou och Justus bröllopsporträtt åkte vi till vackra Fridhem. En utmaning med att fotografera slöjor är vinden. Ibland blåser det alldeles perfekt, och ibland alldeles för mycket. Därför gäller det att hitta ett ställe där det blåser "lagom"... och när och var gör det egentligen det på Gotland?

Jag hade planerat för ett ställe på Fridhem där jag ville ta bilderna, men den här dagen i juli var det massor av folk överallt just där. Därför tänkte jag om och valde snabbt en annan plats, fortfarande vid Fridhem, bara exakt inte där jag hade planerat för. Det är det här som är en del av charmen med att vara bröllopsfotograf. Att snabbt tänka om och se nya platser med de rätta förutsättningarna.

När vi kom ner på stenstranden fotograferade jag Malou och Justus tillsammans och sedan tog jag några bilder på Malou. Justus hjälte mig att kasta upp och hålla slöjan så perfekt!

brud med brudslöja
brudpar vid fridhem gotland
brud med slöja clarion wisby hotell

Slöja eller inte slöja?

Ja, det är ju så klart en smakfråga. Kanske är det verkligen inte du. Och då ska du så klart inte ha det. Allt ska kännas bekvämt under er dag. Lite tillspetsat blir allting så klart eftersom det är ganska sällan man både gör håruppsättning och sminkning, går i lång vit klänning och kanske till och med slöja :) Men det viktiga är att du känner dig fin och bekväm. Slöjan behöver du heller inte ha hela dagen.

Malou hade sin slöja under "first look", vigseln och porträttbilderna, sedan tog hon av den. Kom också ihåg att meddela frisören om att du kommer att vilja ha slöja och det kan alltid vara bra att ha med den då ni gör provuppsättningen.

Lycka till fina ni!

/ Patricia