First look vid bröllop

Vad är first look? Ska man eller ska man inte? Och vad är egentligen first look?

First look är när brudparet för första gången möts och ser varandra i sina bröllopskläder. Ofta gör brudparet sig i ordning på olika håll men passar på att göra first look innan vigseln. Det blir en speciell stund. Vanligtvis står brudgummen med ryggen åt bruden, medan bruden går fram mot brudgummen och lägger handen på hans axel varpå han vänder sig om och de båda får se varandra, krama och pussas.

Och under tiden alla känslor flödar hos brudparet dokumenteras den här stunden av fotograf och/eller videograf.


Elin & Mattias

Under Elin och Mattias bröllopsdag planerade vi in en first look i en vacker allé intill Nygårds herrgård, där de skulle ha sin bröllopsmiddag. Elin gjorde sig i ordning tillsammans med sin syster på Clarion Wisby hotell. Smink och hår. Klänningen bytte hon om till strax innan first look så att den inte skulle bli skrynklig. Vi tog bilen från Visby och åkte den korta biten till Nygårds herrgård, som ligger strax innan man kommer fram till Högklint. Mattias var på plats med sin bror. Sedan fick Mattias gå först mot allén och stå med ryggen mot Elin som sedan kom gående mot honom. Så mycket känslor som speglades i hennes ansikte. Det var så fint att få vara med om deras fina stund.

Ovan kan du se ett litet klipp från deras first look.

bruduppsättning och förberedelser på Clarion Wisby hotell gotland
brudtärna och brudens syster
brudsminkning och förberedelse clarion wisby hotell gotland
brudgummen corsage bröllop gotland
vigselring och brudpar vid fridhem gotland
bröllopsporträtt vid högklint bröllop gotland

Bröllopsporträtt

Bröllopsporträtten tog vi efter first look, och åkte då till Fridhems strand och till Högklint. Jag älskar verkligen dessa ställen, det är så fantastiskt vackert och trots att solen sken starkt finns det platser för bra och jämnt ljus för vackra bilder och film. Under Elin och Mattias bröllop filmade jag! Det var min uppgift under hela dagen (Men självklart tog jag bilder också). Fotograf för dagen var Elin och Mattias vän Ellenore Millbro, som dessutom hade med sig sin lilla bebis. Multitasking-mama!

bröllopsporträtt vid högklint gotland

To be continued!

/Patricia